Om loppet


Välkomna till Skutberget och Karlstad XC.

Här har vi ett område med som bjuder på bland det finate man kan cykla i Sverige. En av kommentarerna vi fick från 2018 års upplaga var bland annat den här:

”Jag kan nog med lätthet säga att det är ett av de finaste loppen jag kört, tänk er Rörbäcksnäs grymmaste stigar i 6 mil typ”.

Så vi är väldigt stolta med vår bana och stigarna är som gjorda för både nybörjare och mer tävlingsinriktade. Tallmoskog med sand i botten gör att det varken finns mycket rötter eller stenar utan gör banan flowig och fartfylld istället.

Våra lopp är en sammansättning av våra 3 loopar. Långa banan varvar inne på stadion två gånger, mellanbanan varvar en gång och korta banan går i mål efter första loopen. Som åskådare eller support har du alltså chansen att se åkarna många gånger på samma plats.

Våra loopar:
Loop 1 – 34 km (grön)
Loop 2 – 13 km (röd)
Loop 3 – 13 km (blå)

Karlstad XC Korta (34 km) utgörs av loop 1.
Karlstad XC Mellan (47 km) utgörs av loop 1 och 2.
Karlstad XC Långa (60 km) utgörs av loop 1, 2 och 3.
Karlstad XC Barn och Ungdom (10 km) utgörs av delar av loop 1, 2 och 3.

Hålltider på tävlingsdagen den 7 September:

  • 08:00 – Uthämtning av startkort och efteranmälan öppnar
  • 10:00 – Start för Karlstad XC Barn och Ungdom 10 km
  • 11:30 – Start för Karlstad XC, samtliga lopp startar samtidigt.

Anmälan via hemsidan stänger den 27 Augusti, detta för att vi ska hinna trycka upp nummerlappar och förbereda inför tidtagningen. Efteranmälan på tävlingsdagen den 7 September är öppen mellan 08.00 och 10.30. För barnloppet stänger efteranmälan kl 09.30.

I närheten av tävlingsområdet finns två campingar, Firtscamp Skutberget och Swecamp Bomstabaden. De som anmäler sig till loppet får 10 % rabatt på boende under tävlingshelgen den 6-8 september. Mer info finns i din bokningsbekräftelse.